Vegetariska nudlar-recept

Vegetarisk wok med nudlar

Wok är både namnet på den djupa stekpanna maten tillreds i, och på maträtten som tillagas. Att woka innebär i svensk matlagning att snabbt och under hög värme tillaga rätter, ofta med nudlar eller ris, och med valfria tillbehör. Därför är vegetarisk wok med nudlar en enkel rätt att slänga ihop på nolltid, och vårt recept är bara ett förslag – laga wok på vad du är sugen på!

Ingredienser (4 portioner)

Nudlar efter smak – risnudlar, glasnudlar eller äggnudlar.

2 morötter

En broccoli (ca 250 g)

2 ägg

200 g champinjoner

Kinesisk soja

Salt och kryddor

Tillagning

1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Värm upp wokpannan under tiden.

2. Hacka under tiden grönsaker i önskad mängd.

3. Häll olja i stekpannan och stek grönsakerna och andra eventuella tillbehör.

4. Lägg i nudlarna när grönsakerna nästan är färdigstekta. Knäck ett ägg över blandningen.

5. Låt nudlarna steka kort tillsammans med grönsakerna och häll i soja.

Köpa nudlar online

Nudlar av hög kvalitet höjer vilken maträtt som helst, så se till att du köper råvaror från rätt återförsäljare. Du kan köpa nudlar online hos många affärer som specialiserar sig på asiatisk mat, och då hitta mängder av olika sorter och smaker, från populära varumärken och med hemleverans så att du lugnt kan invänta dina ingredienser hemifrån.

Vegetarisk soppa med nudlar

Precis som med woken, är soppor perfekta för att få användning av smått och gott som blivit över i kylen. Här lagar vi en enkel och vegetarisk soppa med nudlar, med fräscha och goda smaker!

Ingredienser (4 portioner)

Glasnudlar

1 morot

1 purjolök

2 tsk currypasta

1 frp kokosmjölk

3 dl vaten

1 tärning grönsaksbuljong

2 msk soja

Tillagning

1. Koka nudlar enligt förpackningen.

2. Hacka grönsakerna fint.

3. Blanda matolja och currypasta i en djup stekpanna och fräs grönsakerna.

4. Häll i vätskorna och smula i buljongen.

5. Servera nudlar i djupa skålar och häll soppan över dem.