Zucchinibiffar med halloumi – vegetarisk grönsaksbiff

Vegetariska biffar är en lunch som kan kombineras med flera olika tillbehör och dressingar. Zucchinibiffar (eller zucchiniplättar som det också kallas) är ett smidigt alternativ som kan kombineras med både halloumi och squash, efter tycke och smak.

Här kommer ett recept på själva zucchinibiffarna som vi denna gång väljer att kombinera med favoriten halloumi.

Zucchinibiffar med halloumi – Recept

Ingredienser:

För 8–10 biffar

1 zucchini (200-250g)

1 paket halloumi

1 dl ströbröd

2 ägg

½ tsk salt

Vitpeppar

Ev. squash (se punkt 1 nedan)

Så här gör du

1. Grovriv zucchinin och halloumin på ett rivjärn. Salta zucchinin och låt vila några minuter tills den tappar vätska. Under tiden kan du vispa ihop ströbrödet och äggen i en skål. Krama ur zucchinin på vätska och blanda ner den i äggblandningen. Tillsätt sedan halloumin och vitpeppar och salt i blandningen.


Obs! Vill du ha fler biffar än 8-10st kan du med fördel riva i en tredjedels squash vilket i så fall hanteras på liknande sätt som zucchinin.

2. Nu är det dags för att forma biffarna. När det är gjort steker du dem med lite smör tills de är genomstekta och du får ytan du vill ha. När det är genomstekta är det redan klart! Servera gärna med en fräsch sallad och en god tzatziki till. Denna rätt passar bra att kombinera med flera olika tillbehör, så experimentera dig fram till din favoritkombination. Smaklig måltid!

Kolla gärna in våra andra enkla lunchalternativ: