Enkelt bröd utan jäst

Dags att baka ett enkelt bröd i form? Här kommer ett supersnabbt filmjölksbröd som är gott både till mat och till frukost. Ett snabbt bröd som tar fem minuter att göra i ordning. Du hör ju själv att det är ett av de allra enklaste brödrecepten som finns och det är dessutom lätt att variera!

Har du några minuter över - tveka inte att testa detta!

Enkelt bröd utan jäst – Recept

Ingredienser:

7 dl mjöl (gärna 50% vetemjöl, 50% havregryn eller grahamsmjöl)

4 dl fil

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

Hackade valnötter

Hackade torkade aprikoser

Obs! Enkelt att variera/testa sig fram på detta recept

Så här gör du

1. Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda ihop bikarbonat, salt och mjöl. Tillsätt sedan filen. Degen ska ha en ”klistrig” konsistens. Blanda i de hackade valnötterna och aprikoserna. Lägg i bakplåtspapper i en avlång form och lägg sedan degen i formen.

2. Sätt nu in formen i ugnen i ca 40–60 minuter och låt gräddas. När brödet är färdiggräddat låter du det svalna. Nu återstår det bara att koka en kopp te, ta fram favoritosten och citronmarmeladen (som passar utmärkt till detta bröd) och njuta! Visst var det hur enkelt som helst?

Testa gärna att baka våra andra brödalternativ: