Kladdkaka med blåbär

Kladdkaka är en efterrättsfavorit hos folk i alla åldrar och det finns flera varianter på den klassiska kladdkakan. Den senaste tiden har blåbärskladdkakan ökat i popularitet och vi bjuder här på ett enkelt recept på vår favorit-kladdkaka med bär.

Kolla in vår variant på denna kladdiga blåbärskaka!

Kladdkaka med blåbär – Recept

Ingredienser:

100g smör

2 ½ dl strösocker

1 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

3 msk kakao

2–2,5 dl blåbär

Ev. glass eller vispad grädde som tillbehör

Så här gör du

1. Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser utan blåbären i en skål/bunke. När du blandat ingredienserna kan du till sist vända i blåbären. Häll därefter i innehållet i en form som är insmord med smör och ströbröd. För detta recept passar en form som är ca 25 cm i diameter bra.

2. Nu är det dags för att grädda kakan i knappt 15 minuter. Under tiden kan du förbereda tillbehören. Kanske bjuder du på vaniljglass eller vispad grädde till kakan?

Kolla också in våra andra förslag på något sött efter maten: