Krämig broccolisoppa (LCHF)

Broccoli är en av de populäraste grönsakerna i de svenska hemmen. Vi har tagit fram ett recept på den krämigaste och godaste broccolisoppan som passar bra både som förrätt till helgmiddagen och till vardagslunch. Det är också ett enkelt vegetariskt lunchrecept för alla er som följer LCHF-dieten och är sugna på soppa.

Lyxa till denna rätt med en kantarelltoast för de lite mer festligare tillfällena.

Följ detta recept för en enkel broccolissoppa!

Broccolisoppa - Recept

Ingredienser:

Ca 2 lunchportioner

250g broccoli (färsk eller upptinad)

4 dl grädde

3–4 msk Philadelphiaost

1 vitlök

1 schalottenlök

Salt och peppar

Olivolja

1 kokt ägg

(Ev. 2 dl vatten, se punkt 2)

Kantarelltoast

Kantareller (ca 10st per toast)

0,5 dl grädde

0,5 schalottenlök

1 toast

Hackad persilja

Så här gör du

1. Börja med att koka ägget - förslagsvis hårdkokt då det kommer läggas ovanpå den färdiga soppan. Skär av broccoli-buketterna och stammen i mindre bitar och hacka löken. Stek sedan löken i lite olivolja och vänd ner broccolin efter ett par minuter.

2. Nu är det dags att hälla över grädden och låta innehållet i stekpannan sjuda tillsammans med grädden. Vill du ha en fettsnål soppa kan du ta hälften grädde och hälften vatten. Salta och peppra. När broccolin är mjuk kan du ta av innehållet och lägga i en bunke.

3. Ta fram en stavmixer och mixa innehållet. Konsistensen ska vara slät. När du fått en slät konsistens värmer du på soppan och reder den med Philadelphia-osten. Smaka av med salt och peppar.

4. Nu är soppan klar att äta. Garnera med en ägghalva per portion. Även krutonger passar bra att ha på soppan eller varför inte testa våra brödalternativ att ha till soppan? Hoppas det smakar!

5. Vill du komplettera soppan med en toast med kantareller på så kan du rensa valfri mängd kantareller. Vi rekommenderar ca 10st per toast. Hacka schalottenlöken och stek kantarellerna i pannan med smör, salt och peppar. Efter ett par minuter tillsätter du lök och hackad persilja innan du häller på grädden och kokar ihop innehållet till en stuvning. Skär bort kanterna på brödet. Nu har du en färdig toast med skogens guld!

Kolla gärna in våra andra vegetariska lunchalternativ: