Asiatisk vegetarisk mat – Recept

Den asiatiska matvärlden är full av vegetariska maträtter, med typiska smaker och råvaror. För en vegetarian är asiatisk mat ofta tacksam, då många rätter redan i standardutförande är vegetariska, och i andra fall är det lätt och tacksamt att byta ut protein mot vegetariska alternativ som tofu (som ursprungligen kommer från Kina!).

Vi har nyligen börjat samla recept på vegetarisk asiatisk mat och delar här med oss av våra favoriter inom olika områden. Hitta en ny favoriträtt eller testa nya smaker och tillagningssätt.

Vegetariska recept med nudlar

Nudlar är en av de mest grundläggande basingredienserna i asiatisk mat, och det finns mängder av goda vegetariska rätter att laga på nudlar. Hitta din nya favorit eller få inspiration till nya smaker. Laga en vegetarisk nudelrätt idag!

Vegetarisk dumplings-fyllning

Dumplings är små degknyten som kan fyllas med goda ingredienser efter tycke och smak. Se våra recept på vegetarisk dumplings-fyllning här och laga något för alla. Dumplings kan tillagas på olika sätt, och vi tipsar om hur du lagar riktigt goda dumplings!

Vegetarisk Bao bun

Gua bao är ångade bröd med smakrika fyllningar. ”Bao buns” är tekniskt sett ett felaktigt namn, men används ofta i Sverige för att beteckna dessa goda kinesiska brödrätter. Se våra recept på vegetarisk Bao bun här och laga Gua bao för alla på middagen!

Köp asiatisk mat online

För att laga god asiatisk mat är det viktigt att du använder råvaror och ingredienser av hög kvalitet. Många produkter kan vara svåra att hitta i svenska matvarubutiker, och du kan behöva leta upp en specialist på asiatiska livsmedel. Om du vill handa hemifrån finns det flera aktörer som erbjuder asiatisk mat online, så att du beställa allt du behöver direkt till din dörr. En asiatisk livsmedelsbutik vi rekommenderar är Pong Market, som är experter på området och har råvaror, ingredienser och färdiga rätter från hela Asien.

Vegetarisk asiatisk mat

Asien är en stor världsdel, med vitt skilda kulturer och traditioner, så även när det gäller mat. Trots detta talar vi i Sverige och Europa ofta om asiatisk mat som något homogent. Och visst, många asiatiska länder har matkulturer som påverkats av varandra, och det finns återkommande basvaror och smaker i många länder, som ris, ingefära, soja och nudlar.

Även om kött förekommer i många asiatiska maträtter är vegetarisk mat mycket vanligt förekommande, och många klassiska maträtter är helt vegetariska. Hitta våra recept på vegetariska nudelrätter, dumplings och bao buns nedan, och laga asiatiskt hemma redan ikväll!