Saffransskorpor utan mandel

Bjud dina nära och kära på saffransbiscotti. Gammaldags skorpor är en favorit främst hos de äldre generationerna och är perfekt för ett mellanmål. En biscotti utan mandel funkar i de flesta lägen och är ett lite matigare alternativ till fikat.

Här kommer ett populärt recept på saffransskorpor!

Saffransskorpor utan mandel - Recept

Ingredienser:

Ca 40 st

2 dl strösocker

75g rumsvarmt smör

1 msk vaniljsocker

3 ägg totalt (1 ägg till pensling)

5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 paket saffran

Såhär gör du

1. Sätt ugnen på 175 grader Vispa samman vaniljsocker, socker, smör och saffran i en matberedare (om du inte har det går en elvisp bra). Efter det ska ett ägg i taget vispas ner. Nästa steg är att mjöl och bakpulver ska blandas, innan du rör ner även det i smeten.

2. Nu är det läge att ta upp degen och lägga på ett mjölat underlag. Gör tre lika stora delar, rulla dem till längder som är 25–30 cm långa. Ta sedan fram en plåt med bakplåtspapper och tryck ut degen på plåten. Vispa ett ägg och pensla längderna med ägget innan du sätter in plåten i ugnen i ca 20 min.

3. Nu ska längderna fördelas i bitar. Skär i valfri storlek beroende på hur du vill ha dina skorpor. Samtidigt som du delar bitarna kan du sänka ugnen till 100 grader. När bitarna är färdigskurna är det dags för gräddningen igen i ca 30 min. Låt sedan skorporna svalna och lägg i burk som det nu bara är att ta fram när det vankas mellanmål!

Kolla också in våra andra matiga alternativ till mellanmålet: