Saftigt morotsbröd med honung

Letar du efter ett gott matbröd? Då har du kommit rätt! Vill du lyxa till det med ett hembakat bröd till maten så är ett morotsbröd, eller morotslimpa som det ibland också kallas, ett bra alternativ som går hem hos de allra flesta.

Vi ger dig här vårt favoritrecept på ett saftigt morotsbröd med honung som inte kommer göra dig besviken!

Baka ditt eget morotsbröd. Recept finns här!

Saftigt morotsbröd - Recept

Ingredienser:

1 stort bröd

5 dl ljummet vatten

50g jäst

1,5 tsk salt

3–4 dl (rivna) morötter

3 dl grovt rågmjöl

8,5 dl vetemjöl

1 dl matolja

1,5 tsk honung

Linfrön

Så här gör du

1. I detta recept används köksassistent. Blanda vatten, salt och jäst. Lägg sedan i de rivna morötterna, det grova mjölet, honungen och oljan. Tillsätt sedan vetemjölet lite pö om pö medan du låter köksassistenten jobba.

2. Nu är det dags att knåda degen. När degen är färdigknådad mjölar du degen och sätter den på jäsning i 45 minuter.

3. När jäsningen är avslutad så tar du upp degen på ett mjölat bord och knådar degen igen. För god effekt – vik degen flera gånger och knåda. Sedan skapar du formen du vill ha på brödet och pudrar på lite mjöl. Nu är det dags för degens andra jäsning, denna gång i 30 minuter. Värm under tiden upp ugnen till 225 grader.

4. Sätt in brödet i ugnen i 25 minuter och låt det gräddas. När brödet är klart och har svalnat har du ett gott matbröd att bjuda på! Kanske kombinerar du brödet med vår krämiga broccolisoppa? Smaklig måltid.

Testa gärna något av våra andra bröd: